Aktivne počitnice za upokojence

Ustrezna ter zadostna telesna aktivnost skozi celotno življenjsko obdobje vpliva na boljšo telesno pripravljenost ter posledično na kvalitetnejši življenjski slog posameznika. Program je namenjen starejšim posameznikom, ki želijo v počitniškem slogu narediti nekaj za svoje zdravje oziroma preventivo glede morebitnih kronično nenalezljivih bolezni.

Vsebina bo potekala v sodelovanju s kineziologi, fizioterapevti ter strokovnimi delavci v športu. Skupine bodo formirane glede na predhodno fizično pripravljenost ter zdravstveno stanje posameznikov. Vsebina programa bo zajemala program za izboljšanje delovanja srčno žilnega sistema, sprehode v naravi, vaje v zunanjem bazenu, vaje v dvoranah, program za rehabilitacijo, fizioterapija ali masaža glede na morebitne zdravstvene težave pozameznikov, program za sprostitev ter umiritev, jogo ter izobraževalni program, na katerem bomo spoznali pomen in zakonitosti učinka vadbe na naše telo ter dobro počutje. 

Na prvi uri vadbe bomo tako skupaj z osebjem izvedli preizkus telesne pripravljenosti. V kolikor imate zaradi vašega trenutnega zdravstvenega stanja pri sebi pomisleke glede udeležbe na programu je priporočljivo, da si pridobite mnenje vašega osebnega zdravnika. 

info

Termini:
1.) 24. junij do 28. junij


Roki prijave:
1.) 20. 6. do 12.00
(prijava zaprta)


Število prostih mest:

25 udeležencev/termin


Cena 75€ - vključuje: 

Strokovni kader, jutranja kava oz pijača po izbiri, kosilo, uporabo športne infrastrukture, končni izlet, DDV...


Način plačila:

Prvi dan ob začetku programa na recepciji Letnega kopališča.


Dodatne informacije  

(05) 364 47 21 (22) 
med 8. in 16. uro

temperatura vode: 26oC
Petek. 21. junij od 15h do 19h

aktualno

  • 17.06.2024Z obratovanjem Letnega kopališča pričenjamo v torek 18. junija.

    Cenjene uporabnike obveščamo, da bomo z obratovanjem Letnega kopališča Ajdovščina pričeli v torek 18. junija od 15. ure dalje. V soboto, 22. ter v nedeljo, 23. junija pa bo kopališče obratovalo med 10.00 in 18.00 uro.

  • 13.05.2024Odprte so prijave na program Športne počitnice 2024

    Poletje bo v Športnem centru Ajdovščina tudi v letošnjem zelo živahno saj bodo Športne počitnice zajemale možnost udeležbe v različnih športnih panogah. Pričenjamo z 24. junijem s počitnicami za upokojence, od 1. julija pa do vse 9. avgusta nadaljujemo z vsebinami za namenjenim otrokom, kjer je na voljo, kar 14 različnih športnih programov.