Foto natečaj "Majski tek - City run & Sky run 2019"

Zavod za šport Ajdovščina razpisuje nagradni natečaj za naj fotografijo »Majski tek - City run & Sky run 2019«

V zadnjih dveh letih se fotografi merijo v znanju in spretnosti v fotografiranju športnih dogodkov na prireditvi Majski tek. Tudi v letošnjem letu vabimo navdušence športne fotografije, da se nam pridružijo ter posnamejo zanimive utrinke športnega dogajanja v Ajdovščini ter okolici. 

Opis dogodka
V letošnjem letu bo izvedba Majskega teka City run & Sky run potekala v sklopu Ultra trail Vipava Valley v soboto, 4. maja od 9.00 ure dalje. Tekaško prireditev bodo sprva začali najmlajši, ob 10.00 uri pa bo premierno potekala tekaška preizkušnja ''Tek v nebo - Sky run'' v dolžini 16 kilometrov.

Prvi del proge Sky run - 16 km bo potekal po učni poti do Izvira Hublja, od tam pa se bo nadaljeval po Rimski cesti, kjer sledi strm vzpon do pobočja Gore. Po dveh kilometrih konstantnega vzpona, doseže rob planote Gora ter se nadaljuje po enem najlepših grebenov v Sloveniji s čudovitim razgledom na Vipavsko dolino. Ob naravni znamenitosti - Otiliško okno, se bo proga ponovno spustila proti dolini, kjer se bo v Ajdovščini zaključila po tradicionalni progi Majskega teka - City run. Dodatne informacije o dogodku

Proga letošnjega City run-11 km bo imela nekaj pridiha spremembe. Trasa teka na 11 kilometrov se bo pričela s startom izpred Športnega centra Ajdovščina. Nadaljevala se bo po povezovalni poti vse do zaselka Čohi. Tek bo nato potekal proti naselju Lokavec, kjer bodo tekači zavili v središče vasi približno 200 metrov pred razcepom za Ajdovščino oziroma Cesto. Trasa se nato usmeri nazaj proti zaselkonma Čohi in Gorenje, mimo izvira Hublja ter se po gozdni poti spusti vse do zaselka Grivče. Zadnji del preizkušnje se nadaljuje skozi Lavričev trg in v cilj po ulici Quiliano proti Športnemu centru Ajdovščina. Dodatne informacije o dogodku

Namen natečaja
Tekmovanje v fotografiji je namenjeno promociji avtorskega dela, katero bomo izvajali preko socialnih omrežij Zavoda za šport Ajdovščina. V zvezi s samim natečajem bo v petek 21. junija 2019 v Mladinskem centru Ajdovščina organizirana tudi razstava na kateri bodo predstavljene fotografije sodelujočih.

Način in pogoji prijave
Na natečaj se lahko odzove vsak posameznik - profesionalni ter amaterski fotografi starejši od 18 let ter mlajši v spremstvu njihovih mentorjev, ki dovoljujejo organizatorju, da oddane prispevke uporablja v svojih materialih (spletne strani, promocijska gradiva, socialna omrežja).   

* Vsebinski namig
Fotografiranje dogodka oziroma tekaške prireditve je zanimivo področje saj so rezultat slike, ki prikazujejo raznolike utrinke poteka dogajanja ter čustva tekmovalcev na različnih odsekih proge…

Nagrade
Prvo mesto: priznanje + 100€
Drugo mesto: priznanje + darilni bon Zavoda za šport Ajdovščina
Tretje mesto: priznanje + darilni bon Zavoda za šport Ajdovščina

Slavnostna podelitev nagrad
Bo potekala ob otvoritvi razstave v Mladinskem Hotelu Ajdovščina v petek, 21.6.2019.

*Ob posredovanju podatkov preko spletne aplikacije boste na vaš e-naslov prejeli potrditev o uspešnosti prijave.
Strinjam se s splošnimi pogoji

Z oddajo prijave avtor soglaša in potrjuje, da organizator natečaja lahko uporabi njegova dela »fotografije Majski tek 2019« za promocijske namene v vseh tiskanih medijih in elektronskih medijih ter projekciji brez predhodnega dovoljenja avtorja in plačila.

 


8-6=

info

Datum dogodka:
Sobota, 4. maj 2019

Prijave do:
Četrtek, 25. april 2019

Razstava najboljših fotografij:
21.junij 2019 v Mladinskem centru in hotelu Ajdovščina

temperatura vode: oC
Pričetek obratovanja 27. september

aktualno

  • 06.09.2021Povabilo k oddaji ponudbe za najem gostinskega lokala

    Zavod za šport Ajdovščina v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije vabi vse zainteresirane ponudnike, da oddajo svojo ponudbo za najem gostinskega lokala na naslovu Cesta 5. maja 14, 5270 Ajdovščina.

  • 02.09.2021Odprte so prijave na Ajdovski tek 2021

    Ne spreglejte ugodnosti predhodnih prijav na Ajdovski tek 2021. Udeležba na dogodku je lahko odlična motivacija, da v letošnji jeseni naredimo nekaj za svoje zdravje. Ob tem vas vabimo, da se nam pridružite še na tekaške priprave ter na pohodni izziv-Otliško okno. Dogodek bo potekal 13, novembra, kateri bo poleg najmlajšim namenjen tudi različnim skupinam tekačev, ki se bodo pomerili v teku na 4km, 11km ter 16km.