Letno kopališče Ajdovščina

Letno kopališče nudi odlične možnosti za preživljanje prostega časa. Poleg bazena velikosti 50m x 16m so v okolici zelene površine za zavetje pred soncem. 

Preventivni ukrepi za preprečevanje okužbe s SARS-CoV-2 

Zdravje obiskovalcev
Na kopališče naj vstopajo le zdrave osebe, ki v zadnjih 14 dneh niso imele kateregakoli od naslednjih simptomov-znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. so bili v tem obdobju zdravi.   

V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.  

Kopalke
Na letnem kopališču so dovoljene izključno oprijete športne kopalke. Uporaba vodnih površin v kopalnih hlačah-bermudah je prepovedana!

obvestilo kopalisce kopalkeŠtevilo obiskovalcev
V sklopu urnika obratovanja bazena bo na letno kopališče lahko vstopilo največ 200 obiskovalcev.

Razdalja med obiskovalci kopališča
Ključni preventivni ukrep na bazenskih kopališčih je ohranjanje medosebne razdalje tako na kopnem (na parkirnih prostorih, pred vhodom na bazensko kopališče, na površinah za sončenje, sprostitev in počitek), 

Obiskovalci in zaposleni naj ohranjajo medosebno razdaljo najmanj 1,5 m na obvodnih površinah in najmanj 2 m pri plavanju v bazenu. Izjema so člani istega gospodinjstva.  

Smeri gibanja na kopališču bodo označene  tako, da se v čim večji meri prepreči srečevanje obiskovalcev iz nasprotne smeri oz. se pri tem lahko vzdržuje ustrezna medosebna razdalja 1,5 m ali več.

Vhod na kopalno ploščad ter izhod  iz kopalne ploščad, sta ločena. Vhod na ploščad bo možen mimo bara skozi razkuževalni bazen ob reševalni postaji. Izhod iz ploščadi pa skozi razkuževalni bazen bližje recepciji.   

Tuši
Pred začetkom tuširanja naj si obiskovalci razkužijo roke. Tuširanje je obvezno pred vhodom ter po izhodu iz bazena. Obiskovalci naj tuše uporabljajo posamično z upoštevanjem medosebne razdalje najmanj 1,5 m ali več.    

Sanitarni prostori
Ob uporabi sanitarnih prostorov je priporočeno nošenje zaščitne maske. 

Obratovalni čas
Letno kopališče bo v letošnji poletni sezoni obratovalo po deljenem urniku. Prvi termin obratovanja bo od 9h do 14h drugi termin pa od 15h do 19h. Čas med 14 in 15 uro bo namenjen čiščenju ter razkuževanju ploščadi. Termini za  rekreativno plavanje pa so rezervirani ob torkih in četrtkih od 8h do 9h.

Tobogan
Pri uporabi tobogana bo potrebno upšoštevati oznake oziroma varnostno razdaljo 1,5m. 

Dostava hrane na letno kopališče
Cenjene obiskovalce želimo opozoriti, da v kolikor pridete na letno kopališče in tu ostanete več časa je pomembno da si hrano in pijačo prinesete s seboj  v primerni torbi, ki bo ohranila temperaturo tudi v najbolj vročih poletnih dneh.  Zaradi higienskih razlogov bodo prigrizki dovoljeni izven kopalne ploščadi.
Dostava hrane na letno kopališče zaradi preventivnih ukrepov ne bo mogoča!


 

info

Pričetek obratovanja
sobota 20. junij, 2020.

Urnik
od 9h do 14h

od 15h do 19h

Rekreativno plavanje
(julij, avgust)
torek in četrtek, od 8h do 9h

Cenik

Kontakt 
051 442 553
recepcija@zs-ajdovscina.si 

 

temperatura vode: 29oC
ODPRTO

aktualno