Joga za otroke in najstnike

V okviru programa športnih počitnic bomo v sodelovanju z Joga klubom Ananya, letos prvič organizirali joga kamp za otroke in najstnike. 

JOGA ZA OTROKE - joga, kreativno ustvarjanje in čuječnost

Vadba joge za otroke je poleg razvoja motoričnih sposobnosti, namenjena tudi občutenju lastnega telesa ter razvijanju sposobnosti komunikacije s samim seboj. Sposobnost sprostitve ter koncentracije je v današnjem času še kako pomembna veščina, saj ta vpliva na kakovost življenja na način, da polno izkoristimo naše potenciale.  Otroke bomo v svet gibanja popeljali skozi igro in domišljijske predstave. Vaje bomo izvajali na igriv, otrokom bližji način. Njihovo pozornost bomo pritegnili s pravljicami, izvajali pa bomo tudi vaje, ki jih v jogi imenujemo asane, s katerimi bomo posnemali živali ter druge naravne oblike gibanja. Učili se bomo pozdrava soncu, ozavestili dihanje s preprostimi dihalnimi tehnikami, spoznali vizualizacijo, joga nidro (ki nas bo po kosilu lepo spočila) in čuječne tehnike ustvarjanja (barvanje s prsti, risanje in barvanje mandal,…).

JOGA ZA NAJSTNIKE – joga, meditacija in čuječnost

Otroci se v najstniškem obdobju srečujejo z veliko fizičnimi, umskimi in čustvenimi spremembami, zato imajo lahko od joge ter meditacije neverjetne koristi. Ta jim pomaga pomiriti njihov notranji kaos, ki ga povzroča sprememba hormonov v tem obdobju. Na joga kampu za najstnike bomo spoznali in se učili telesne položaje na še vedno zabaven način, ki pritegne to starostno skupino. Približali jim bomo meditacijo, ozavestili zdravo prehrano in ostale tehnike za zdrav življenjski slog. Poleg telesne in umske vadbe bodo otroci spoznali tudi kakšno zanimivo zgodbo o nastanku joge ter čuječno ustvarjali. S prakso joge bodo ugotovili neločljivo povezavo med umom in telesom ter tako sami ozavestili, kako zdravo telo in miren um vpliva na njihovo kakovost življenja.

Najstniki se z jogo naučijo predvsem obvladati velika čustvena nihanja, ki jih lahko v obdobju najstništva doletijo. Prav tako pa pridobijo podlago in znanje samopomoči za prihodnost. S ozaveščanjem čustev in zaznavanjem sovrstnikov se naučijo biti srečni, lažje ter hitreje se učijo. Spodbujeni bodo, da govorijo o svojih čustvih in spoznali bodo rešitve, s katerimi lahko lepo potujejo naprej v obdobje odraslosti.

Potrebna oprema: joga blazina

Joga kamp za otroke in najstnike je primeren za vse, tudi tiste, ki se že ukvarjajo z določeno športno panogo. Dokazano izboljšuje moč, fleksibilnost, razvija stabilnost in ravnovesje, koordinacijo, zavedanje telesa ter ohranjanje fokusa in mirnosti pred tekmami.

Program bo potekal v dveh terminih in sicer v terminu od 11. do 15. julija bo vadba namenjena otrokom letnik 2015 do letnik 2012, v drugem terminu od 25. do 29. julija pa bo program prilagojen najstnikom letnik 2011 do 2007.

Petkove zaključne animacije
Zaključna animacija bo za otroke dogodek poln veselja in zabave. Zabavni animatorji nam bodo uprizorili predstavo, katere tematika bo povezana s športnom-počitniškim dogajanjem. 

Jutranje varstvo in zajtrk
Jutranje varstvo je del razširjenega programa Športnih počitnic. Je oblika vzgojnega dela, ki se zaradi potreb staršev vključena v ceno programa tako za udeležence plavalnih tečajev, cici poletne šole ter ostalih vsebin počitniških programov. Poteka od 6.30 do 9.00 in je strokovno vodeno. Starši se na varstvo prijavijo tako, da ustrezno označijo obrazec na prijavnici, ki zajema uro prihoda ter možnost naročila zajtrka z doplačilom. Zajtrk je za udeležence varstva organiziran vsak dan ob 8.15.

Nočitev v avtokampu, počitniška pustolovščina
Tudi v letošnjem poletju vam v programih športnih počitnic ponujamo različne zabavne in zanimive pustolovščine. Športni navdušenci boste poleg udeležbe v raznolikih športnih programih lahko iz srede na četrtek tudi prenočili v avtokampu. Preberi več...

 

da (12,26)
ne
da
ne
Strinjam se s splošnimi pogoji

2+7=

info

Termini
1.) 11. julij do 15. julij,
     PRIJAVA ZAPRTA

2.) 25. julij do 29 julij,
     PRIJAVA ZAPRTA
 

roki prijave
1.) četrtek, 07. 7. do 12.00
2.) četrtek, 21. 7. do 12.00
 

jutranje varstvo
od 6.30 do 9.00 

zajtrk za udeležence jutranjega varstva
doplačilo 10€/termin

počitniška pustolovščina
doplačilo 15€/nočitev

trajanje programa 
od 9.00 do 17.00

število prostih mest
12-udeležencev/termin

starostna omejitev
od letnik 2015 do letnik 2007

Cena 70,00€ - vključuje: 
uporabo športnih površin, strokovni kader, kosilo, popoldansko malico, nezgodno zavarovanje pri Vzajemni d.v.z,  DDV....

Način plačila
Prvi dan ob začetku programa

Dodatne informacije 
(05) 364 47 21 (22) 
med 8. in 16. uro

temperatura vode: 29oC
pon,tor,čet,pet: 16:00 - 21:00, sobota 14:00 - 21:00

aktualno

  • 19.12.2022Obratovanje Športnega centra Ajdovščina v času božično novoletnih praznikov

    Mesec december je čas obdarovanj, ter dobrega vzdušja. Seveda pa si ob koncu leta lahko privoščite oddih in rekreacijo v Športnem centru Ajdovščina, zato ne spreglejte urnika obratovanja pokritega bazena, savn, fitnesa ter plezalne stene v času božično novoletnih praznikov.

  • 10.11.2022Športaj z nami tudi ti

    Zavod za šport Ajdovščina bo v sodelovanju z Zdravstveno zavarovalnico Vzajemna dne 10. decembra organizator programa Športaj z nami tudi ti, kateri bo zajemal meritve zdravstvenega ter funkcionalnega stanja telesa.