Izposoja koles

Poti, ki smo ji za vas izbrali so speljane po celotni Vipavski dolini. Peljali vas bomo skozi majhne vasice, prek polj in vinogradov, vse do razglednih točk, kjer boste lahko občudovali raznolikost vipavske pokrajine. Kolesarski izlet bomo prilagodili nivoju vaše fizične pripravljenosti, izbirali boste lahko med programi različnih težavnostnih stopenj.

Dogovorimo se lahko za organizacijo različnih izletov na keterih si boste ogledali različne naravne in kulturne znamenitosti. V sklopu teh lahko obiščete tudi turistične kmetije, na katerih vam bodo lastniki  z veseljem predstavili utrip življenja na deželi.

Ponudbe kolesarskih izletov

Po vipavskih gričih

Na Nanos

Lepote Trnovskega gozda

Gora

Do morja

"Čez drn in strn"
Popeljali vas bomo po najboljših 'singlcah' Vipavske doline. Poskrbeli bomo za vzpone, ki se zaključijo s čudovitimi razgledi in spuste, ki vas gotovo ne bodo pustili ravnodušne. Naši lokalni vodniki vam bodo pokazali skrite poti, ki vodijo po raznolikih gozdnih terenih. Posebej za vas si bodo vzeli čas in vas seznanili z osnovami gorskega kolesarjenja, tistim bolj izkušenim pa bodo svetovali kako izboljšati tehniko vožnje.  Vsi programi so lahko popolnoma individualni in prilagojeni vašim sposobnostim in željam.

Cena najema vodnika do 5 ur: 35€/oseba

Ajdovščina

Ajdovščina je gospodarsko in kulturno središče Vipavske doline. Leži na zahodnem delu Slovenije le 25 km od meje z Italijo. Od Ljubljane je oddaljena slabo uro vožnje po avtocesti. Mesto in njena okolica ponujata mnogo naravnih in kulturnih znamenitosti.

Aktivnosti

Plavanje, posebna doživetja, spoznavanje novih športnih vsebin, kolesarjenje ter pohodništvo so vsekakor primerne dejavnosti za koristno preživljanje prostega časa med poletnimi počitnicami.
Pri nas si lahko privoščite drugačne počitnice, z organiziranimi dejavnostmi različnih športnih vsebin.

Športni objekti v bližini

Bližina športnih objektov ter naravnega okolja predstavlja veliko prednost avtokampa kot destinacije za organizacijo letovanj ter aktivnega preživljanja počitnic posameznikov.  Kamp se nahaja tik ob Športnem centru Ajdovščina, kateri je od centra mesta oddaljen le slab kilometer. Če spadate med skupine ali posameznike, kateri željo svoj dopust opreživeti aktivno je Avtokamp Ajdovščina zagotovo prava destinacija. 

Kulinarika in vinske poti

Vipavska dolina slovi po odlični kulinariki in ponudbi belih in rdečih sortnih vin. Vipavska cesta vas s ponudbo vinskih krajev in ponudnikov, ki so označeni  z usmerjevalnimi tablami, vabi preko celega leta. Osnovna je ponudba kakovostnega vina in doma pridelana hrana in pijača. Med ljudmi, ki celo leto trdo delajo v svojih vinogradih, poljih in kleteh boste našli prvobitnost in pristno toploto kmečkih domov.