Ajdovski tek-priprave

Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšate svojo telesno pripravljenosti. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju z Društvom tekačev Vipavske doline ponuja pravi recept in pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev.  

Priprave na tekaške preizkušnje Run4me - 4km,  Castra run - 11 km ter Sky run - 16 km, bodo potekale v skupinah po enakih kondicijskih oziroma tekaških sposobnostih. Poudariti velja, da je v družbi premagovanje naporov lažje, bolj zabavno, ob vsem naštetem pa je tudi motivacija večja. Seveda je pomembno tudi strokovno vodenje s razgibavanjem in ogrevanjem pred ter raztezanjem po koncu aktivnosti.

Tekaški prireditve Run4me, Castra run ter Sky run 2022, bodo potekale v soboto 23. aprila 2022.

V družbi tekačev Vipavske doline bomo vadili v dveh skupinah pod vodstvom izkušenih trenerjev. Razporeditev v skupine je fleksibilna ter omogoča prehajanje tako navzgor kot navzdol glede zahtevnosti in sposobnosti.

1.      Začetniki - skupina zajema športne navdušence, ki s tekom začenjajo na novo ali po prekinitvi in niso sposobni preteči nekaj kilometrov v kosu. 

2.     Nadaljevalna  skupina - bo zajemala vadbo za tekačice in tekače, ki so se že udeležili tekaških tekmovanj ali pa so sposobni neprekinjeno preteči daljšo razdaljo. 

Vsebino programa bomo dopolnili s tekom po razgibanih progah

S tekom po razgibanem terenu zagotovo še izboljšujemo svojo vzdržljivost. Tukaj se bomo osredotočili predvsem na to, da ne bomo pohodili korenin ali kamnov. Čas nam bo zagotovo mineval drugače. Med samo vadbo bomo iskali lep razgled, ki nas bo zagotovo prevzel. To je tudi razlog, da bomo hitreje napredovali v vzdržljivosti, saj boste veliko časa preživeli v čisti aerobni obremenitvi, zaradi katere se vam bo povečala splošna fizična pripravljenost, posledično pa boste zmorali preteči daljše razdalje. 

*Ob posredovanju podatkov preko spletne aplikacije boste na vaš e-naslov prejeli potrditev o uspešnosti prijave.
Začetna
Nadaljevalna
Strinjam se s splošnimi pogoji

7+9=

info

Pričetek: torek 1. februar 2022

Rok prijave: Ponedeljek 31. januar do 12. ure

Termini: torek in četrtek ob 18.00 uri
 
Zborno mesto:
Trgovski center SUPERNOVA-Ajdovščina

Udeležba je brezplačna!

temperatura vode: 29oC

aktualno

  • 05.01.2022Odprte so prijave na Ajdovski tek 2022

    Ne spreglejte ugodnosti predhodnih prijav na Ajdovski tek 2022. Udeležba na dogodku je lahko odlična motivacija, da ob pričetku novega leta naredimo nekaj za svoje zdravje. Ob tem vas vabimo, da se nam pridružite še na tekaške priprave ter na pohodni izziv-Otliško okno. Dogodek bo potekal 23, aprila, kateri bo poleg najmlajšim namenjen tudi različnim skupinam tekačev, ki se bodo pomerili v teku na 4km, 11km ter 16km.

  • 23.12.2021Voščilo uporabnikom Športnega centra

    Kolektiv Zavoda za šport Ajdovščina vam želi, da bo leto 2022 športno, zdravo, polno ustvarjalnosti ter osebnega zadovoljstva.