Ajdovski tek-priprave

Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšate svojo telesno pripravljenosti. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju z Društvom tekačev Vipavske doline ponuja pravi recept in pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev.  

Priprave na tekaške preizkušnje Run4me - 4km,  Castra run - 11 km ter Sky run - 16 km, bodo potekale v skupinah po enakih kondicijskih oziroma tekaških sposobnostih. Poudariti velja, da je v družbi premagovanje naporov lažje, bolj zabavno, ob vsem naštetem pa je tudi motivacija večja. Seveda je pomembno tudi strokovno vodenje s razgibavanjem in ogrevanjem pred ter raztezanjem po koncu aktivnosti.

Tekaški prireditve Run4me, Castra run ter Sky run 2021, bodo potekale v soboto 13. novembra 2021.

V družbi tekačev Vipavske doline bomo vadili v dveh skupinah pod vodstvom izkušenih trenerjev. Razporeditev v skupine je fleksibilna ter omogoča prehajanje tako navzgor kot navzdol glede zahtevnosti in sposobnosti.

1.      Začetniki - skupina zajema športne navdušence, ki s tekom začenjajo na novo ali po prekinitvi in niso sposobni preteči nekaj kilometrov v kosu. 

2.     Nadaljevalna  skupina - bo zajemala vadbo za tekačice in tekače, ki so se že udeležili tekaških tekmovanj ali pa so sposobni neprekinjeno preteči daljšo razdaljo. 

Vsebino programa bomo dopolnili s tekom po razgibanih progah

S tekom po razgibanem terenu zagotovo še izboljšujemo svojo vzdržljivost. Tukaj se bomo osredotočili predvsem na to, da ne bomo pohodili korenin ali kamnov. Čas nam bo zagotovo mineval drugače. Med samo vadbo bomo iskali lep razgled, ki nas bo zagotovo prevzel. To je tudi razlog, da bomo hitreje napredovali v vzdržljivosti, saj boste veliko časa preživeli v čisti aerobni obremenitvi, zaradi katere se vam bo povečala splošna fizična pripravljenost, posledično pa boste zmorali preteči daljše razdalje. 

Ob izpolnitvi prijavnice boste na vaš elektronski naslov prejeli potrditev o uspešnosti prijave
Začetna skupina
Nadaljevalna skupina
strinjam se s splošnimi pogoji

9+8=

info

Pričetek: torek 14. september 2021

Rok prijave: Ponedeljek 13. september do 12. ure

Termini: torek in četrtek ob 18.00 uri
 
Zborno mesto:
Trgovski center SUPERNOVA-Ajdovščina

Udeležba je brezplačna!

temperatura vode: oC
Pričetek obratovanja 27. september

aktualno

  • 06.09.2021Povabilo k oddaji ponudbe za najem gostinskega lokala

    Zavod za šport Ajdovščina v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije vabi vse zainteresirane ponudnike, da oddajo svojo ponudbo za najem gostinskega lokala na naslovu Cesta 5. maja 14, 5270 Ajdovščina.

  • 02.09.2021Odprte so prijave na Ajdovski tek 2021

    Ne spreglejte ugodnosti predhodnih prijav na Ajdovski tek 2021. Udeležba na dogodku je lahko odlična motivacija, da v letošnji jeseni naredimo nekaj za svoje zdravje. Ob tem vas vabimo, da se nam pridružite še na tekaške priprave ter na pohodni izziv-Otliško okno. Dogodek bo potekal 13, novembra, kateri bo poleg najmlajšim namenjen tudi različnim skupinam tekačev, ki se bodo pomerili v teku na 4km, 11km ter 16km.