Ajdovski tek - Sky run 16 km

spletna-prijava-imageTek v nebo "Sky run" je atraktivna tekaška preizkušnja namenjena nekoliko bolj vzdržljivim tekačem. 

V nedeljo, 26. aprila s štartom ob 10 uri izpred Športnega centra Ajdovščina, bo prvi del proge potekal po učni poti do Izvira Hublja ter se nadaljeval po Rimski cesti, kjer sledi strm vzpon do pobočja Gore. Po 2 km konstantnega vzpona, doseže rob planote Gora, ter nadaljuje po enem najlepših grebenov v Sloveniji s čudovitimi razgledi na Vipavsko dolino. Ob naravni znamenitosti - Otliško okno, se proga ponovno spusti proti dolini, kjer se v Ajdovščini zaključi po progi tradicionalnega ravninskega teka pred Športnim centrom Ajdovščina. 

Kategorije

GPX koordinate

Kako do prizorišča
Ob izvozu iz avtoceste H4 se peljete po Tovarniški cesti mimo podjetja Fructal. Na krožnem križišču zavijete levo ter pri pošti takoj na desno oziroma sledite tablam, ki vas vodijo do Športnega centra Ajdovščina.

Prehrana ter osvežitev in regeneracija
Tekačem je ob koncu teka zagotovljeno kosilo v jedilnici SŠ Veno Pilon. Organizator vam omogoča tudi čas   za regeneracijo in osvežitev v pokritem bazenu. Ne pozabite na kopalke!

Otroški park Rado - Živa (dodatna aktivnost otrok v času prireditve)
V Zavodu za šport Ajdovščina poskrbimo, da bo tekaška prireditev otrokom v zabavo. V času prireditve bo odprt otroški park Rado-Živa, kjer bodo poleg igral na voljo še proga z avtomobilčki ter napihljiva igrala.

Organizirano varstvo otrok v času prireditve  
V Športnem centru Ajdovščina bomo za tekače, ki prihajate v spremstvu najmlajših od dopolnjenega 4. leta starosti v ceno štartnine vključili tudi organizirano "športno" varstvo. Program bo potekal v otroškem parku Rado - Živa ter športnih dvoranah. 

info

Dolžina proge:
- 16 km,

Štartnina
- 20€ do 2. marec do 12.ure,
- 25€ do 15. aprila do 12. ure,
- 30€ na dan dogodka.

temperatura vode: 29oC
Sreda: samo za organizirane skupine

aktualno