Majski tek

Tekači ter ljubitelji športa in narave lahko v Vipavski dolini preživite dlje.  Z namestitvijo v avtokapu si lahko ogledate progo majskega teka, odpravite na pohod ali pa preizkusite dobrote, ki vam jih ponuja vipavska kuhinja. 

Že tradicionalni 14 Majski tek, kateri spada v serijo Primorskih pokalnih tekov bo Potekal bo v soboto 13 maja od 9 ure dalje. Tekaško prireditev bodo sprva začali najmlajši z razdaljami med 300 in 2000 m ob 11 uri pa bo potekal tek za odrasle na razdalji 11 km. 

Dodatne informacije

 2-DNEVNI PAKET: »TEKAŠKI VIKEND« vključuje
-nočitev za eno osebo,
-parcelo z električnim priključkom,
-namestitev avtodoma ali šotora in avtomobila,
-neomejena uporaba brezžičnega interneta,
-štartnina za Majski tek 2017 za eno osebo,
-kopanje v notranjem bazenu po zaključku teka,
-turistična taksa,
-Cena: 20 EUR

Za  rezervacijo nočitev v avtokampu-tekaški vikend, prosimo za predhodno najavo na info@zs-ajdovscina.si

Dodatna ponudba in aktivnosti
-vinsko kulinarična doživetja
-Pohodništvo
-kolesarjenje

urnik

Dodatne informacije
05-364-47-21 (22)

e-pošta:
info@zs-ajdovscina.si

 

Ajdovščina

Ajdovščina je gospodarsko in kulturno središče Vipavske doline. Leži na zahodnem delu Slovenije le 25 km od meje z Italijo. Od Ljubljane je oddaljena slabo uro vožnje po avtocesti. Mesto in njena okolica ponujata mnogo naravnih in kulturnih znamenitosti.

Aktivnosti

Plavanje, posebna doživetja, spoznavanje novih športnih vsebin, kolesarjenje ter pohodništvo so vsekakor primerne dejavnosti za koristno preživljanje prostega časa med poletnimi počitnicami.
Pri nas si lahko privoščite drugačne počitnice, z organiziranimi dejavnostmi različnih športnih vsebin.

Športni objekti v bližini

Bližina športnih objektov ter naravnega okolja predstavlja veliko prednost avtokampa kot destinacije za organizacijo letovanj ter aktivnega preživljanja počitnic posameznikov.  Kamp se nahaja tik ob Športnem centru Ajdovščina, kateri je od centra mesta oddaljen le slab kilometer. Če spadate med skupine ali posameznike, kateri željo svoj dopust opreživeti aktivno je Avtokamp Ajdovščina zagotovo prava destinacija. 

Kulinarika in vinske poti

Vipavska dolina slovi po odlični kulinariki in ponudbi belih in rdečih sortnih vin. Vipavska cesta vas s ponudbo vinskih krajev in ponudnikov, ki so označeni  z usmerjevalnimi tablami, vabi preko celega leta. Osnovna je ponudba kakovostnega vina in doma pridelana hrana in pijača. Med ljudmi, ki celo leto trdo delajo v svojih vinogradih, poljih in kleteh boste našli prvobitnost in pristno toploto kmečkih domov.