Savne

V zimskih dneh je savna zagotovo nepogrešljiva. Savnanje pozitivno deluje na dihalne poti in pomaga pri kroničnih obolenjih dihal, prav tako pa je odličen način za krepitev odpornosti.

Preventivni ukrepi COVID 19

 • Za vstop v savne je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja,
 • Ob vhodu v Športni center Ajdovščina si nadenita masko vse do prihoda v garderobo,
 • Uporabljajte pripravljena razkužila za roke,
 • V primeru da imate vi ali vaši družinski člani kakšne bolezenske znake ali okužbe dihalnih poti (oteženo dihanje, kašljanje, povišana telesna temperatura…), prosimo, ne prihajajte v savne
 • Vedno imejte varno razdaljo vsaj 1,5 metra od drugih obiskovalcev savn.
 • V savni velja omejitev na 10 obiskovalcev.


Turška savna

Turška savna je priporočljiva predvsem za čiščenje kože ter sproščanje mišic. Zelo visoka vlažnost zraka in toplota blagodejno vplivata na dihalne poti, podobno kot pri inhaliranju. Toplota pospeši cirkulacijo v telesu in pomaga sprostiti napetosti v mišicah.

Infra savna
Grelci infrardeče savne oddajajo energijo, ki prodira celo do 4 cm globinsko v telesno tkivo. Pri nižji temperaturi (okrog 50°C) dosegamo še hitrejše in inteznivnejše potenje. Nižja temperatura je primerna tudi za osebe s kardiovaskularnimi težavami, za katere finska savna ni priporočljiva.

Finska savna
Učinki finske savne so: čiščenje kože, pospeševanje izločanja strupenih snovi, varovanje pred prehladi ter odpravljanje utrujenosti in povečevanje telesne zmogljivosti.

Masažni stol
V savni zdaj ponujamo tudi drugačno vrsto sprostitve, in sicer masažni stol, ki posnema dotik in pritisk shiatsu mojstra masaže.

 

 

info

ponedeljek - petek
od 16.00 do 22.00

sobota
od 13.00 do 22.00

tel: 05-364-47-24
gsm 051-442-553

recepcija@zs-ajdovscina.si

Cenik

temperatura vode: 29oC

aktualno

 • 05.01.2022Odprte so prijave na Ajdovski tek 2022

  Ne spreglejte ugodnosti predhodnih prijav na Ajdovski tek 2022. Udeležba na dogodku je lahko odlična motivacija, da ob pričetku novega leta naredimo nekaj za svoje zdravje. Ob tem vas vabimo, da se nam pridružite še na tekaške priprave ter na pohodni izziv-Otliško okno. Dogodek bo potekal 23, aprila, kateri bo poleg najmlajšim namenjen tudi različnim skupinam tekačev, ki se bodo pomerili v teku na 4km, 11km ter 16km.

 • 23.12.2021Voščilo uporabnikom Športnega centra

  Kolektiv Zavoda za šport Ajdovščina vam želi, da bo leto 2022 športno, zdravo, polno ustvarjalnosti ter osebnega zadovoljstva.