Savne

V zimskih dneh je savna zagotovo nepogrešljiva. Savnanje pozitivno deluje na dihalne poti in pomaga pri kroničnih obolenjih dihal, prav tako pa je odličen način za krepitev odpornosti.

Preventivni ukrepi COVID 19

  • Ob vhodu v Športni center Ajdovščina si nadenita masko vse do prihoda v garderobo,
  • Uporabljajte pripravljena razkužila za roke,
  • V primeru da imate vi ali vaši družinski člani kakšne bolezenske znake ali okužbe dihalnih poti (oteženo dihanje, kašljanje, povišana telesna temperatura…), prosimo, ne prihajajte v savne
  • Vedno imejte varno razdaljo vsaj 1,5 metra od drugih obiskovalcev savn.
  • V savni velja omejitev na 10 obiskovalcev.


Turška savna

Turška savna je priporočljiva predvsem za čiščenje kože ter sproščanje mišic. Zelo visoka vlažnost zraka in toplota blagodejno vplivata na dihalne poti, podobno kot pri inhaliranju. Toplota pospeši cirkulacijo v telesu in pomaga sprostiti napetosti v mišicah.

Infra savna
Grelci infrardeče savne oddajajo energijo, ki prodira celo do 4 cm globinsko v telesno tkivo. Pri nižji temperaturi (okrog 50°C) dosegamo še hitrejše in inteznivnejše potenje. Nižja temperatura je primerna tudi za osebe s kardiovaskularnimi težavami, za katere finska savna ni priporočljiva.

Finska savna
Učinki finske savne so: čiščenje kože, pospeševanje izločanja strupenih snovi, varovanje pred prehladi ter odpravljanje utrujenosti in povečevanje telesne zmogljivosti.

Masažni stol
V savni zdaj ponujamo tudi drugačno vrsto sprostitve, in sicer masažni stol, ki posnema dotik in pritisk shiatsu mojstra masaže.

 

 

info


Ponedeljek - sobota
ZAPRTO

tel: 05-364-47-24
gsm 051-442-553

recepcija@zs-ajdovscina.si

Cenik (pdf)

temperatura vode: 29oC
ODPRTO

aktualno