Majski tek - Sky run 16km

Za tekače, ki iščejo nove izzive smo v letošnjem v sodelovanju z Ultratrail Vipavska dolina pripravili tek na 16 km. Tek v nebo "Sky run" bo nedvomno atraktivna tekaška preizkušnja s namenjena nekoliko bolj vzdržljivim tekačem. 

V letošnjem letu bo izvedba tekov potekala  sodelovanju z Ultratrail Vipava, v tedenskem sklopu tekaških prireditev "Trail week" od 4. do 12. maja. 

V soboto, 4. maja s štartom ob 10 uri izpred Športnega centra Ajdovščina, bo prvi del proge potekal po učni poti do Izvira Hublja ter se nadaljeval po Rimski cesti, kjer sledi strm vzpon do pobočja Gore. Po 2 km konstantnega vzpona, doseže rob planote Gora, ter nadaljuje po enem najlepših grebenov v Sloveniji s čudovitimi razgledi na Vipavsko dolino. Ob naravni znamenitosti - Otliško okno, se proga ponovno spusti proti Dolini, kjer v Ajdovščini zaključi po progi tradicionalnega Majskega teka pred Športnim centrom Ajdovščina. 

Kako do prizorišča
Ob izvozu iz avtoceste H4 se peljete po Tovarniški cesti mimo Fructala. Na krožnem križišču zavijete levo ter pri pošti takoj na desno oziroma slidite tablam ki vas vodijo do Športnega centra Ajdovščina.

Prehrana ter osvežitev in regeneracija
Po končanem teku je v neposredni bližini Športnega centra Ajdovščina jedilnica, kjer je za tekače ob koncu teka zagotovljeno kosilo. Poleg vsega pa vam organizator omogoča čas za regenaracijo in osvežitev v pokritem bazenu. Zato poleg tekaške in druge opreme ne pozabite tudi na kopalke!!

Otroški park Rado - Živa (dodatna aktivnost otrok v času prireditve)
V Zavodu za šport Ajdovščina poskrbimo, da bo tekaška prireditev otrokom v zabavo. V času prireditve bo odprt otroški park Rado-Živa, kjer bodo poleg igral na voljo še proga z avtomobilčki  ter napihljiva igrala.

Organizirano varstvo otrok v času prireditve  
V Športnem centru Ajdovščina bomo za tekače, ki prihajate v spremstvu otrok od dopolnjenega 4. leta starosti v ceno štartnine vključili tudi organizirano "športno" varstvo. Program bo potekal v otroškem parku Rado - Živa, športnih dvoranah ter pokritem bazenu.

Predhodne prijave in dodatne informacije
Predhodne prijave na 16 km preizkušnjo potekajo do torka, 23. aprila do 12 ure.

Dodatne informacije ter povezava na prijavni obrazec...

info

Dolžina proge:
- 16 km

Štartnina-tek odrasli: 

- 25€ do 23 aprila,
- 30€ na dan dogodka.

Rok predhodne prijave in plačila:
- Torek, 23. april 2019 do 12. ure

temperatura vode: 29oC
Sreda: samo za organizirane skupine

aktualno

  • 24.10.2019Jesenske počitnice v Športnem centru Ajdovščina

    Preživite vaše jesenske počitnice v Športnem centru Ajdovščina, katerega ponudba vključuje prostore namenjene športni rekreaciji, sprostitvi ter oddihu.

  • 27.09.2019Napovednik obratovanja Športnega centra Ajdovščina v mesecu oktobru

    V Športnem centru Ajdovščina bosta pokriti bazen, savna pričela z obratovanjem v torek 1. oktobra. V prijetnem ter raznolikem okolju Športnega centra Ajdovščina lahko obiščete tudi, animacijske-rojstno dnevne programe za otroke, raznolike vodene vadbe namenjene odraslim, načrtujete vadbo v fitnesu, izvajate vadbo plezanja, ljubitelji namiznega tenisa pa za izvedbo aktivnosti lahko najamete opremo.