Majski tek - City run 11 km

Dvignite pulz in se nam pridružite na 16. tradicionalnem Majskem teku-City run na 11 km, ki bo potekal  v soboto, 4. maja od 9.00 ure dalje. 

V letošnjem letu bo izvedba tekov potekala  sodelovanju z Ultratrail Vipava, v tedenskem sklopu tekaških prireditev "Trail week" od 4. do 12. maja. 

Tekaško prireditev bodo sprva začali najmlajši z razdaljami med 300 in 2000 m, ob 11 uri pa se bodo odrasli podali na tekaško preizkušnjo po progi, ki je zasnovana tako, da udeleženec začuti lepote narave, obdane z gorovjem ter se dotakne starega zgodovinskega jedra z ohranjenim rimskim obzidjem. Tekači se bodo povzpeli po asfaltni in gozdni poti vse do izvira reke Hubelj. Zaključek 10.800 metrov dolge proge in premaganih 150 metrov višinske razlike, pa bo v pred Športnim centrom Ajdovščina. 

Ne spregljete ugodnosti ob predhodnih prijavah za tek odraslih
Vsi, ki boste spletno prijavo ter plačila uredili najkasneje do torka, 23. aprila do 12. ure, je znesek štartnine 12€, od 24. aprila pa vse do dneva dogodka je znesek 17€. Dodatne informacije ter povezava na prijavni obrazec...

Predhodne prijave organiziranih skupin-društva, šole -  (tek mladina) 
Za udeležbo na mladinskih tekih sprejemamo na elektronski naslov info@zs-ajdovscina.si do torka 23. aprila do 12. ure.V prijavo navedite: Ime in priimek, letnico rojstva ter podatke o plačniku ter načinu plačila.

Tekaški teden "Trail week"
Udeleženci ste vabljeni, da obiščete Vipavsko dolino, se udobno namestite pri nas ter se udeležite pestrega programa, kateri bo trajal od 4. pa vse do 12. maja  Ponujamo vam namestitev v Avtokampu Ajdovščina, ki se nahaja na kraju tekaške prireditve.

Kako do prizorišča
Ob izvozu iz avtoceste H4 se peljete po Tovarniški cesti mimo Fructala. Na krožnem križišču zavijete levo ter pri pošti takoj na desno oziroma sledite tablam, ki vas vodijo do Športnega centra Ajdovščina.

Prehrana ter osvežitev in regeneracija
Po končanem teku je v neposredni bližini Športnega centra Ajdovščina jedilnica, kjer je za tekače ob koncu teka zagotovljeno kosilo. Poleg vsega pa vam organizator omogoča čas za regenaracijo in osvežitev v pokritem bazenu. Zato poleg tekaške in druge opreme ne pozabite tudi na kopalke!!


Otroški park Rado-Živa (dodatna aktivnost otrok v času prireditve)
V Zavodu za šport Ajdovščina poskrbimo, da bo tekaška prireditev otrokom v zabavo. V času prireditve bo odprt otroški park Rado-Živa, kjer bodo poleg igral na voljo še proga z avtomobilčki ter napihljiva igrala.

Organizirano varstvo otrok v času prireditve  
Tudi na letošnjem tradicionalnem Majskem teku vas v Športnem centru Ajdovščina čakajo novosti in obilica zabave. Tekači, ki prihajate v spremstvu otrok od dopolnjenega 4. leta starosti imate v ceno štartnine vključeno tudi organizirano "športno" varstvo med 9:30 in 15:00. Varstvo bo potekalo v otroškem parku Rado-Živa in športnih dvoranah. Novost v letošnjem letu je, da bo za vse otroke, ki radi plavajo potekala animacija v pokritem bazenu.

Predhodne prijave na 11 km preizkušnjo potekajo do torka 23. aprila do 12 ure. 

Štratnina na dan dogodka znaša 17€ . Dodatne informacije in povezava na prijavni obrazec

info

Dolžine prog mladina:
(od 300m do 2000m),

Štartnina - mladinski teki:
- 2€ na dan dogodka

Dolžina proge: 
odrasli (11km)

Štartnina - tek odrasli: 
- 12€ do 23. aprila do 12. ure,
- 17€  na dan dogodka.

temperatura vode: 29oC
pon-pet 16-21, sre.org.sk, sob 14-21

aktualno

  • 17.04.2019Bližajo se prvomajski prazniki ter izvedba Majskega teka na 11. in 16. km

    V času prvomajskih praznikov bo Športni center Ajdovščina obratoval po počitniškem urniku ter počitniških cenah. Uporabniki boste lahko bazen in savne obiskali 29. in 30. aprila med 9. in 21. uro. V torek, 23. aprila pa zaključujemo predhodne prijave na Majski tek, ki bo v letošnji izvedbi bogatejši še za eno traso na razdalji 16-km.

  • 22.02.2019Počitniški urnik ter priprave na Majski tek 2019

    Počitnice so idealen čas za aktivno preživljanje prostega časa. Obiskovalci športnega centra lahko pokriti bazen in savne med 25. februarjem ter 1. marcem obiščete po počitniškem urniku ter počitniških cenah. Ne spreglejte tudi ponudbe priprav na Majski tek namenjene 11 km ter 16 km preizkušnji.