HEPA-S, vadba za boljši življenjski slog-počitniški program

Splošne informacije

Ustrezna ter zadostna telesna aktivnost skozi celotno življenjsko obdobje vpliva na boljšo telesno pripravljenost ter posledično na kvalitetnejši življenjski slog posameznika. Program je namenjen starejšim 65+, kateri želijo v počitniškem sologu narediti nekaj za svoje zdravje oziroma preventivo glede kroničnih nenalezljivih bolezni kot so bolezni srca in ožilja, osteoporoza ter bolečine v križu. 

Telesna neaktivnost lahko še hitreje vodi v izgubo mišične mase, slabšanje ravnotežja in koordinacije, ter s tem povečano možnost padcev.  V Zavodu za šport Ajdovščina smo tako v okviru Evropskega projekta Erasmus+šport, v sodelovanju s partnerji iz petih evropskih držav, pripravili počitniški program kateri bo potekal od ponedeljka 20. vse do petka 24. junija med 8. in 14. uro.

Vsebina bo potekala v sodelovanju z kineziologi, fizioterapevti ter strokovnimi delavci v športu. Skupine pa bodo formirane glede na predhodno fizično pripravljenost, ter zdravstveno stanje posameznikov katerih informacije bomo pridobili na testiranju pred samim začetkom vadbe. Vsebina programa bo zajemala, program za izboljšanje delovanja srčno žilnega sistema, sprehodi v naravi, vaje v zunanjem bazenu, vaje v dvoranah, program za rehabilitacijo , fizioterapija ali mazaža glede na morebitne zdravstvene težave pozameznikov, program za sprostitev ter umiritev, joga ter izobraževalni program na katerem bomo spoznali pomen in zakonitosti učinka vadbe na naše telo ter dobro počutje. 

Na prvi uri vadbe bomo tako skupaj z osebjem iz zdravstvene zavarovalnice VZAJEMNA, izvedli preizkus telesne pripravljenosti. V kolikor imate zaradi vašega trenutnega zdravstvenega stanja pri sebi pomisleke glede udeležbe na programu je priporočljivo, da si pridobite mnenje vašega osebnega zdravnika. 

Zaključni izlet

Petkovo vsebino programa bomo dopolnili z obiskom Žusterne, kjer si bomo privoščili oddih na morju, kosilo si ogledali športni park bonifika in spoznali način uporabe zunanjega fitnesa. 

 

Ob izpolnitvi prijavnice boste na vaš elektronski naslov prejeli potrditev o uspešnosti prijave
bolečine v križu
osteoporoza
težave z srcem in ožiljem
Strinjam se s splošnimi pogoji

4-1=

info

Termini

1.) 20. do 24.junij
    
roki prijave 
1.) četrtek, 16. 6. do 12.00

število prostih mest
20-udeležencev/termin

starostna omejitev
od dopolnjenega 65+

Cena 50€ - vključuje: 
Strokovni kader, jutranja kava oz pijača po izbiri, kosilo, uporabo športne infrastrukture, DDV

Način plačila 
Prvi dan ob začetku programa

Dodatne informacije  
(05) 364 47 21 (22) 
med 8. in 16. uro

temperatura vode: ZAPRTOoC

aktualno

  • 18.05.2022Odprte so prijave na Športne počitnice 2022

    Program letošnjih športnih počitnic v letošnjem letu zajema kar 19. različnih športnih vsebin. Programe pričenjamo z 20. junijem s ponudbo preventivnih programov za starejše osebe 65+ z bolečinami v križu, osteoporozo, ter boleznimi srca in ožilja. Od 27. junija pa do 5. avgusta bo ponudba za otroke zajemala kar 18. različnih programov, z možnostjo nočitve v avtokampu. Kot novosti se nam v letošnjem letu pridružujeta karate kamp ter program joge za otroke in najstnike.

  • 04.05.2022Javno zbiranje ponudb za najem gostinskega lokala

    Javno zbiranje ponudb za oddajo nepremičnin v najem – gostinski lokal – povabilo številka 65/400/2022 z dne, 3.5.2022.