Šahovski kamp

Otroci se ogromno naučijo prek igre, a med njimi prav gotovo izstopa šah, ki jih opremi z izjemnimi veščinami, kot so reševanje problemov, osredotočenost, vztrajnost in še in še. Šah je vse bolj priljubljen, a najboljše rezultate dosegajo tisti, ki so se s to dano igro spoznavajo že v svojem najzgodnejšem obdobju. V sodelovanju s Šahovskim društvom Čaven bomo tako organizirali Šahovski kamp v katerem bomo razvijali;

-Zbranost, potrpežljivost in vztrajnost (s skrbnim in koncentriranim opazovanjem),
-vizualizacijo (domišljijo zaporedja potez, preden se dejansko zgodijo),
-načrtovanje (razmišljanje z enim korakom naprej; v šahu bomo morali najprej razmisliti in nato ukrepati, 
-tehtanje možnosti (ni vam treba narediti prvega, kar vam pade na pamet. Obstajajo še druge možnosti. Moramo jih preveriti),
- konkretno analizo, sistematičnost, znanstveno razmišljanje, natančnost,
- logično sklepanje,
- abstraktno razmišljanje (šahist mora videti širšo sliko),
- radovednost.

K vpisu sprejemamo udeležence, ki še ne znajo premikati figur, pa jih ta miselna igra zanima, kakor tudi tisti, ki program obiskujejo že več let in že znajo igrati šah.

Program se prične z možnostjo vključevanja otrok v jutranje varstvo od 6.30 dalje. Nadaljujemo ob 9.00  z vadbo šaha do predvidoma 10.30. Sledi prosto kopanje pod nadzorom na letnem kopališču vse do 12.00 ter kosilo predvidoma do 13.00 ure.

Vsebina je v popoldanskem času zasnovana z drugim delom vadbe šaha ter animacijskim programom, do predvidoma 15.30 ure ter varstvom oziroma prostim kopanjem pod nadzorom vaditeljev vse do 17.00 ure. 

Jutranje varstvo in zajtrk
Jutranje varstvo je del razširjenega programa Športnih počitnic. Je oblika vzgojnega dela, ki se zaradi potreb staršev vključena v ceno programa tako za udeležence plavalnih tečajev, cici poletne šole ter ostalih vsebin počitniških programov. Poteka od 6.30 do 9.00 in je strokovno vodeno. Starši se na varstvo prijavijo tako, da ustrezno označijo obrazec na prijavnici, ki zajema uro prihoda ter možnost naročila zajtrka z doplačilom. Zajtrk je za udeležence varstva organiziran vsak dan ob 8.15. Število mest je zaradi preprečevanja okužve s SARS-COV2 omejeno na 50 udeležencev.

Petkove zaključne animacije 
Zaključna animacija bo za  otroke dogodek poln veselja ter zabave. Zabavni animatorji nam bodo uprizorili predstavo, katere tematika bo povezana s športnom ter počitniškim dogajanjem. 

Podrobno vsebino ter seznam potrebne opreme za udeležbo na programu bomo objavili na spletni strani predvidoma 3 dni pred začetkom posameznega termina. Z objavo vas bomo seznanili tudi  preko elektronske pošte ter SMS sporočila.  

*Ob posredovanju podatkov preko spletne aplikacije boste na vaš e-naslov prejeli potrditev o uspešnosti prijave.
2. - 6. avgust (termin zaseden)
da (20)
ne
Da
Ne
Strinjam se s splošnimi pogoji

1-7=

info

 termin
1.) 2. do 6.avgust,

rok prijave
1.) četrtek 29. julij do 12.00

jutranje varstvo
od 6.30 do 9.00 

zajtrk za udeležence jutranjga varstva
doplačilo 5€/termin

trajanje programa 
od 9.00 do 17.00

Število prostih mest
12-udeležencev/termin

starostna omejitev
od letnik 2014 do letnik 2008

Cena 65€ - vključuje: 
uporabo športnih površin, strokovni kader, kosilo, popoldansko malico, nezgodno zavarovanje pri Vzajemni d.v.z, DDV....

Način plačila 
Prvi dan ob začetku programa

Dodatne informacije  
(05) 364 47 21 (22)
med 8. in 16. uro 

temperatura vode: oC
od 19. junija dalje

aktualno

  • 15.06.2021Letno kopališče bo z obratovanjem pričelo v soboto 19. junija

    Cenjene uporabnike Športnega centra Ajdovščina obveščamo, da bo Letno kopališče pričelo z obratovanjem v soboto, 19. junija od 9. ure dalje. V tednu med 21. ter 23. junijem, bo letno kopališče obratovalo med 16.00 in 19.00 uro, v četrtek, 24. junija bo za obiskovalce vstop brezplačen. Od petka, 25. junija pa bo kopališče obratovalo vsak dan med 9. in 19. uro. Pogoj prebolelosti, cepljenja ali testiranja (PCT) za vstop na kopališče ni obvezen!

  • 31.05.2021Športne počitnice 2021

    Športni center Ajdovščina bo tudi v letošnjem poletju prizorišče pestrih, zanimivih ter zabavnih počitnic za otroke. Raznolike vsebine bodo potekale med 28. junijem ter 6. avgustom, med 6.30 in 17.00 uro v katerih se bo odvijalo kar 16 različnih športnih programov. Poleg preventivnih ukrepov za preprečevanje okužbe pa tudi v letošnjem letu nismo pozabili na številne novosti. Aktivnosti se v letošnjem letu dopolnijo s tenisom, šahom, gorskim kolesarjenjem v naravi ter programom gimnastike ter ritmične gimnastike pod mentorstvom Mitje Petkovška ter Mojce Rode.