Majski tek - Sky run 16km

Za tekače, ki iščejo nove izzive smo v letošnjem v sodelovanju z Ultratrail Vipavska dolina pripravili tek na 16 km. Tek v nebo "Sky run" bo nedvomno atraktivna tekaška preizkušnja s namenjena nekoliko bolj vzdržljivim tekačem. 

V letošnjem letu bo izvedba tekov potekala  sodelovanju z Ultratrail Vipava, v tedenskem sklopu tekaških prireditev "Trail week" od 4. do 12. maja. 

V soboto, 4. maja s štartom ob 10 uri izpred Športnega centra Ajdovščina, bo prvi del proge potekal po učni poti do Izvira Hublja ter se nadaljeval po Rimski cesti, kjer sledi strm vzpon do pobočja Gore. Po 2 km konstantnega vzpona, doseže rob planote Gora, ter nadaljuje po enem najlepših grebenov v Sloveniji s čudovitimi razgledi na Vipavsko dolino. Ob naravni znamenitosti - Otliško okno, se proga ponovno spusti proti Dolini, kjer v Ajdovščini zaključi po progi tradicionalnega Majskega teka pred Športnim centrom Ajdovščina. 

Kako do prizorišča
Ob izvozu iz avtoceste H4 se peljete po Tovarniški cesti mimo Fructala. Na krožnem križišču zavijete levo ter pri pošti takoj na desno oziroma slidite tablam ki vas vodijo do Športnega centra Ajdovščina.

Prehrana ter osvežitev in regeneracija
Po končanem teku je v neposredni bližini Športnega centra Ajdovščina jedilnica, kjer je za tekače ob koncu teka zagotovljeno kosilo. Poleg vsega pa vam organizator omogoča čas za regenaracijo in osvežitev v pokritem bazenu. Zato poleg tekaške in druge opreme ne pozabite tudi na kopalke!!

Otroški park Rado - Živa (dodatna aktivnost otrok v času prireditve)
V Zavodu za šport Ajdovščina poskrbimo, da bo tekaška prireditev otrokom v zabavo. V času prireditve bo odprt otroški park Rado-Živa, kjer bodo poleg igral na voljo še proga z avtomobilčki  ter napihljiva igrala.

Organizirano varstvo otrok v času prireditve  
V Športnem centru Ajdovščina bomo za tekače, ki prihajate v spremstvu otrok od dopolnjenega 4. leta starosti v ceno štartnine vključili tudi organizirano "športno" varstvo. Program bo potekal v otroškem parku Rado - Živa, športnih dvoranah ter pokritem bazenu.

Predhodne prijave in dodatne informacije
Predhodne prijave na 16 km preizkušnjo potekajo do torka, 23. aprila do 12 ure.

Dodatne informacije ter povezava na prijavni obrazec...

info

Dolžina proge:
- 16 km

Štartnina-tek odrasli: 

- 25€ do 23 aprila,
- 30€ na dan dogodka.

Rok predhodne prijave in plačila:
- Torek, 23. april 2019 do 12. ure

temperatura vode: 24oC
Sreda, 17.07.2019 ODPRTO od 9h do 19h

aktualno

  • 18.06.2019Letno kopališče odpira svoja vrata

    Dvignite pulz in se nam pridružite na dogodku dan odprtih vrat, ki bo potekal v petek 21. junija.
    Športni center Ajdovščina bo svoja vrata v svet športa odprl med 15.00 in 22.00 uro, kjer bomo predstavili športne programe letošnjega poletja ter ostalo ponudbo centra. Od 22. junija dalje pa bo letno kopališče obratovalo po ustaljenem urniku in ceniku.

  • 29.04.2019Obvestilo o zapori cest Majski tek 2019

    V soboto, 4.5.2019 je na sporedu tradicionalna tekaška preizkušnja 16. Majski tek.
    Prireditev se prične od 9.00 ure dalje s teki najmlajših med 300 m in 2000 m. Ob 10.00 ter 11.00 uri pa se bodo na proge podali tekmovalci na 16. ter 11. kilometrsko preizkušnjo.